От 1 юни националният авиопревозвач на Турция Търкиш еърлайнс възобновява полетите

...
От 1 юни националният авиопревозвач на Турция Търкиш еърлайнс възобновява полетите
Коментари Харесай

Турция спира кафето и чая в самолетите

От 1 юни националният авиопревозвач на Турция " Търкиш еърлайнс " възобновява полетите по вътрешни линии, които бяха анулирани поради ковид.

Частните турски самолетни компании - Пегасус, Sun expres и други, също от 1 юни стартират да транспортират пасажери по вътрешни линии.

Първата дестинация ще бъде Истанбул-Анкара-Истанбул.

Въвеждат се нови правила за пасажерите в турските самолети за да се сведат до най-малко контактите с обслужващия екипаж - стюардесите и стюардите, осведомиха от гражданското въздухоплаване.

Няма да се оферират чай и кафе по време на полета. Отменя се предлагането на алкохолни питиета, в това число за пасажерите в първа класа.

Храната ще се предлага пакетирана в кутии или в пакети със съответните дезинфекционни ограничения.

Премахват се от приложимост стъклените и порцелановите чаши, приборите ще бъдат единствено за еднократна приложимост.

Новост е също съществуването на хигиеничен екип, настрана от обслужващия личен състав. Работата на екипите по хигиената ще бъде да обезпечават непорочност и хигиена по време на полета, а също и да управляват хигиената в тоалетните и умивалните.

Всички пасажери ще би трябвало да носят маски. Забранява се внасяне на ръчен багаж в самолета като се изключи преносими компютри, ръчна чанта и движимости за дребни деца. Пътници с температура и кашлица няма да се позволяват. На гишетата за чекиране и инспекция ще се съблюдава отдалеченост.

Международните полети се чака да бъдат обновени към 15 юни, в случай че в това време не бъдат наложени промени.

Отваря се за полети и второто, по-малко летище на Истанбул - " Сабиха Гьокчен " на азиатския бряг на мегаполиса, което бе закрито преди към два месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР